14 Ocak 2011 Cuma

2011 Eurovision

0 yorum
Eurovision 2011 için İlk Hazırlıklar
55. Eurovision Şarkı Yarışması Finalinin üzerinden yalnızca 1 hafta geçmesine rağmen bazı ülkeler önümüzdeki yarışma için hazırlıklara başladı.







Danimarka:
2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 4.'lük başarısını elde ettikten sonra Danimarka Ulusal Kanalı DR önümüzdeki yıl Almanya'da yarışacağını onayladı.

Danimarka 2011'de de ulusal eleme sistemleri "Dansk Melodi Grand Prix"yi uygulayacaklarını ve şarkı alımlarının şimdiden başladığını açıkladı.

Ulusal elemeye katılacak besteciler yabancı olabilecek, ancak temsilci şarkıcının Danimarka vatandaşı veya Danimarka'da yaşaması, ya da Danimarka'yla güçlü bağları olması gerek.

6 şarkı özel komite tarafından belirlenecek, 4 şarkı ise özel davetli olarak ulusal elemede yerini alacak. Ulusal eleme geçen yılki gibi 2011 Şubat'ında tek gece olarak organize edilecek. Yarışmada dil sınırlaması olmayacak. Ulusal elemeye son başvuru tarihi ise 27 Eylül 2010.


İzlanda:
İzlanda Ulusal Kanalı RÚV'un Genel Müdürü Páll Magnússon'un İzlandalı Şarkı Yazarları Birliği'ne mektubunda yaptığı açıklamada İzlanda Ulusal Elemesi "Söngvakeppni Sjónvarpsins"in İzlandalı televizyon izleyicileri için eğlence programı olması amaçlandığı için önümüzdeki yıl elemeye katılan tüm şarkıların İzlandaca olmasının zorunlu olduğu bildirildi.

Ancak ulusal elemeyi kazanan şarkıcının şarkısını daha sonra Eurovision'da istediği dilde seslendirebileceği belirtildi.

İzlanda, İzlandaca'yla en son 1997 yılında Paul Oscar'ın "Minn hinnsti dans" isimli şarkısıyla temsil edilmiş, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen bu yarışmayı İzlanda, 18 puanla 20. sırada tamamlamıştı.


Makedonya:
2008'de uygulanmaya başlanan 2 yarıfinalli sistemde Makedonya finale çıkmayı hiç başaramadı. Bu durum 25 Mayıs'taki ilk yarıfinalden sonra Makedonya'nın yarışmadan çekileceği söylentilerine yol açtı.

Ancak MKRTV Genel Müdürü söylentileri yalanladı: "Yarışmadaki geleceğimizle ilgili henüz karar almış değiliz"

Gerçekte MKRTV, yarışmada neyin yanlış yapıldığını tartışmak üzere medyanın ünlü isimleri ve Makedonya'nın eski temsilcilerinin davetli olacağı bir program düzenlemeyi planlıyor. Programda, geçmiş birkaç yılın muhasebi yapılarak, sebepler tartışılacak.

İlk yarıfinalde Letonya ve Slovakya'nın üzerinde yer alan Makedonya, yalnızca 37 puan toplayabilmiş ve 15.'likte kalmıştı.


Andorra:
Andorra Ulusal Kanalı geri dönüp dönmeyeceklerini onaylamadı. Ancak Ulusal Kanal RTVA'nın Genel Müdürü Francesc Ruano, ekonomik durumun henüz istedikleri gibi olmadığını, Eurovision Şarkı Yarışması'na dönüp dönmeyeceklerinin cevabının yeni bütçe çalışmalarından sonra açıklanacağını belirtti.


Andorra aynı özel nedenlerden ötürü 2010 Eurovision'a katılmama kararı almıştı.

En son Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Andorra, yarıfinalde 8 puanla 15.'nci sırada yer alarak, finale çıkmaya hak kazanamamıştı.


Avusturya:
Ulusal kanal Österreichischer Rundfunk, Avusturya'nın Eurovision'a geri dönüşünü yeniden değerlendirecek. Almanya'nın Lena'ya zafer kazanmasından hemen önce ÖRF kanalı Genel Müdürü Alexander Wrabetz, yarışmanın Almanya'da düzenlenmesi durumunda geri dönmeyi göz önüne alabileceklerini belirtmiş.


Avusturya, 2007'de Helsinki'de düzenenlenen yarışma Eric Papilaya'nın finale çıkamaması üzerine yarışmanın aşırı politikleşmesi ve bazı ülkerin her yıl finale çıkıp diğerlerinin çıkamamasını eleştirmiş ve akabinde yarışmadan çekildiğini açıklamıştı.

ÖRF muhtemel geri dönüşe açık kapı bırakarak yarışmayı yayınlamayı sürdürmüştü.


Macaristan:
Ulusal kanal Magyar Televízió(MTV)'nin finansal sebeplerden ötürü 2010'da yarışmadan çekilmesinin ardında, bir diğer EBU üyesi ulusal kanal Duna Televízió, yarışmayı 2010'da canlı olarak yayınladı. Duna TV'nin genel müdür yardımcısı yaptığı açıklamada:
"2010'da da yarışmaya katılmak istedik ancak çok gecikmiştik. 2011'de yarışmaya katılmayı ve temsilcimizi desteklemeyi çok isteriz" açıklamasında bulundu.

Birden çok EBU üyesi kanalı bulunan Rusya gibi ülkelerde, kanallar arası anlaşmayla kanalların birer yıl yarışmayı üstlenmesi mümkün.


Lihtenştayn:
İsviçre ve Avusturya arasında bulunan 36 bin nüfuslu küçük ülke Lihtenştayn, daha önce Eurovision'a ilk olarak 1969'da Vetty'nin Fransızca "Un beau matin" şarkısı ile başvurmuş; ancak ülkenin kendi televizyon kanalı bulunmadığı ve şarkının ülkenin anadilinde olmadaığı gerekçesiyle başvurus EBU tarafından reddedilmişti.


Ülkenin ikinci başvurusu ise 1976'da Biggi Bachman'ın "Little Cowboy" şarkısıyla yapılmış ancak ülkenin kendi televizyon kanalı olmadığı gerekçesiyle başvuru yine reddedilmişti.

2008'de kurulan 1FLTV, EBU üyelik başvurusunu 2009'da finansal gerekçelerle askıya almıştı.

Kanal yetkililerinden gelen açıklamada, Almanya'da düzenlenecek 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'ndan önce EBU üyeliğini tamamlayıp yarışmada yer almak istediklerini belirtmişler.


Şuana kadar 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylayan ülkeler:

* Azerbaycan
* Belçika
* Güney Kıbrıs
* Danimarka
* Estonya
* Finlandiya
* Almanya (Evsahibi)
* Yunanistan
* İzlanda
* Malta
* Portekiz
* Romanya
* Sırbistan
* İspanya
* İsveç
* Türkiye
* Ukrayna
2011 Eurovision

Followers

 

Geyik Tv. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com